вівторок, квітня 23, 2024

Нові пригоди Самійло Кошича

Нові пригоди Самійло Кошича

Закінчив читати нову книгу Дмитра Воронського «Самійло Кошич. Чорноморський похід»
Хочу висловити свою подяку автору за цікаве продовження історії життя-буття славетного гетьмана Кошки. Після прочитання першої книги, я хотів більш взнати про пригоди козаків й тут такий подарунок для читачів.
Книга вийшла не менш цікава, ніж попередня. Що може бути цікавішим ніж козацькі історії минулого.


Гарно продуманий сюжет з додаванням історичних подій, зануренням у політичні особливості того часу. Якісна подача матеріалу з урахуванням побуту, культури, звичаїв козацтва. Читаєш й ніби дивишся пригодницький фільм. Все легко, атмосферно. Сюжет бере у полон с перших сторінок та не відпускає до самого кінця.
Мені здалося, що в цьому романі, Дмитро більш пропрацював образи своїх героїв. Зробив їх цікавішими, живими. Посилив характери, додав філософських та життєвих роздумів. Сподобалось, що автор не оминув увагою другорядних персонажів, які у майбутньому стануть славетними козаками. Сагайдачний, Дорошенко, Сулима. Ці люди увійшли в історію України.
Але крім чоловічих персонажів, автор ввів ще й жіночий персонаж, який за характером можна прирівняти до козаків. Дівчина не змирилася зі своєю долею й боролась за свою волю та гідність.
Козацькі пісні, приказки додають книзі якоїсь особливої історичної родзинки.
Хоча книга художня, але всі історичні додатки роблять з неї вже цікаве історичне дослідження. Вимальовується реальна картина того часу й хочеться читати ще й ще. Хочеться взнати більш про козаків, про справжніх воїнів того часу. Про традиції, які перейшли в сьогодення.
Дивовижні пригоди вже старого, але ще могутнього отамана Самійло Кошича інтригують яскравістю й реалістичністю. Гарно намальовані батальні сцени, навіть любовна лінія вийшла кращою ніж у попередньому романі.
І маю таку думку, що Дмитро планує ще один роман про Кошича. І якщо так, то чекатиму на нові пригоди українських козаків.
А вам сподобалась ця книга? Яке враження залишилося у вас? Пишіть у коментарях.
                        *****************************************************************
Ставте вподобайку. Шукайте «Хроніки Книголюба» у соцмережах. Рекомендуйте своїм знайомим та друзям.

Хроніки Книголюба у соцмережах :  Фейсбук,  LiveJournal,   Telegram,   Twitter,   Tumblr,   Крок вперед!  Instagram

                              *****************************************************************
Якщо знайдено помилку в тексті – пишіть
                              *****************************************************************

Немає коментарів:

Дописати коментар