пʼятницю, грудня 16, 2022

Зраду можна зрозуміти, але не можна виправдати

В цих словах вся суть книги Василя Шкляра "Троща"

Як же ця книга відрізняється від попередніх двох, що я вже прочитав.

Але я буду продовжувати знайомство з творчістю Шкляра, тому що неможливо відірватися від сюжету, мови, історій.



Василь Шкляр "Троща"

"Троща" стала справжнім відкриттям, про історію України.Це не та історія, що я вивчав у школі за часів СРСР, ще не та історія, яку мені й багатьом людям впихали історики"великих" імперій

Це справжня історія, неприхована, жахлива, історія від якої волосся стає дибом.

Це роман про УПА про боротьбу за самостійну Україну, про зраду, про підлість, про кохання, про силу, про людей, які боролися за країну.

Сюжет роману важкий, але цікавий.Читається і легко, і не легко. Легко, тому що дуже гарна мова написання, цікавість сюжету, та сюжетних ліній, які переплітаються. Переплітаються з долею людей, з долею родин, з долею країни. Книга наповнена любов'ю до України, до народу.

А не легко тому, що спливає правда про ті часи. Нелегкі часи, як для України, так й для Українців. Про злочини радянської влади проти народу України, про нелегку боротьбу людей за незалежність країни.

Сподобалась композиція твору.

Переплетіння сьогодення та минулого головного героя. Його спогади, вплив цих спогадів на життя. Життя яке минуле та яке попереду. Інтрига роману засновується на детективному жанрі.

Колоритні персонажі роману. Чоловіки та жінки. Зі своїми характерами, зі своїми слабкостями та силою. Спокуси, недовіра, любов до країни, люта ненависть до ворогів, відданість своїм принципам, справжній героїзм.

Історична правдивість теж на висоті. Вважаю, що такі романи не можуть буди надумані, особливо в наш час. Коли правда виходить на зверхність. Коли люди взнають про злочини тих часів.

Зараз їде війна. Війна за існування України, народу, мови, свободи та незалежності. Як і в книзі є справжні герої, а є зрадники.

Василь Шкляр "Троща"

Читаєш про ті часи, а перед зором сьогодення. Дуже сподобалось, як автор вміло примушує читача задуматися про Зраду.

Зраду у всіх її проявах. За допомогою слів, вчинків героїв, долею, історій, Василь Шкляр дає напрямок для роздумів. Вважаю, що багато читачів задумувалися над цим. Особливо сьогодні, коли деякі «українці» працюють на ворога.

Де які моменти книги були на межі реальності. Книга вийшла дуже емоційна, дуже сильна, дуже українська. До самого кінця тримає у напрузі.

Дякую автору за його роботу.

**************************************************************

Ставте вподобайку. Підписуйтесь на «Хроніки книголюба» у соцмережах. Рекомендуйте своїм знайомим та друзям.

****************************************************************

Хроніки книголюба у соцмережах : Фейсбук ,  InstagramLiveJournalTelegramTwitterTumblrКрок вперед!

Немає коментарів:

Дописати коментар