пʼятницю, грудня 09, 2022

Унікальний роман, який не старіє з роками



Сьогодні у мене в нотатках прекрасний роман Уілки Коллінза «Місячний камінь».





Відомий англійський письменник, Уілкі Коллінз, написав унікальний роман, який не старіє з часом і буде цікавий читачеві.


Мені цей твір сподобався і захватним сюжетом, і англійським гумором, який нам не завжди зрозумілий, і реалістичними описами Англії тієї епохи.


Знаменитий алмаз, пошукам якого і присвячений роман, приносить нещастя тому, хто ним заволодіє. Але хіба можна уникнути спокуси та відмовитися від Місячного каменю?

«Місячний камінь» - детективний роман. Жовтий алмаз, який називають місячним каменем, служив прикрасою бога Місяця в одному індійському храмі. Але на початку 18 століття алмаз викрали, і почався кривавий шлях каменю, переходячи з одних рук в інші, він приносив тільки нещастя своїм власникам.

Одного разу цей камінь стає подарунком на повноліття юній дівчині, племінниці полковника, і все б нічого, але камінь таємничим чином зникає. Неоціненний подарунок викрадено, і сім'я Веріндер втратила спокій.

За розслідування беруться кілька нишпорок, але їхні зусилля не увінчалися успіхом. А тут ще й чутки про прокляття каменю для його власників.

 Атмосфера роману затягує з перших сторінок. Розмах життя людей, безліч персонажів, нехай і не завжди прописаних до останнього штриха, з усім тим, вони всі об'ємні, доповнюють загальну картину роману.


 Один з кращих детективних романів, кілька оповідачів, переплетення містики з детективним розслідуванням. І начебто звичайний класичний англійський детектив, але все не так, як здається.



Читається легко, співпереживаєш героям, разом з ними йдеш слідами зниклого алмазу, бачиш різні погляди на саму історію зникнення і пошуку, сімейні таємниці. Все це просто захоплює.

********************************************************************
А що вам сподобалося в книзі?  Які детективи подобаються вам? Що можете порекомендувати? Пишіть у коментарях.

*******************************************************************

Ставте вподобайку. Підписуйтесь на «Хроніки книголюба» у соцмережах. Рекомендуйте своїм знайомим та друзям.

****************************************************************

Хроніки книголюба у соцмережах : Фейсбук ,  InstagramLiveJournal, Telegram, TwitterTumblr, Крок вперед!

 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар