четвер, грудня 01, 2022

Історія хлопчика з 1000 фантазій

Як невтомна фантазія людини, зробила його багатієм, а потім і жертвою, яка потрапила в пастку власного дару Юстейн Ґордер «Донька директора цирку»



Цей хлопчик - справжня фабрика фантазії. Його уява працює, не знаючи втоми. Він торгує своїми сюжетами і немов ляльковик, невидимий людям, смикає за ниточки своїх ляльок. Але за все треба платити. Ляльковик сам стає маріонеткою.
Книжки Юстейна Ґордер а перекладено багатьма мовами. Його незвичайні історії видані накладом у десятки мільйонів примірників. Він пише не тільки для дорослих, а й для дітей.
Осло. Маленький хлопчик Петтер і його буйна фантазія. У його голові крутяться сотні, тисячі сюжетів. Він намагається застосовувати свій талан у стосунках з однолітками, батьками, дівчатами.
У міру дорослішання, Петтер вирішує продавати плоди своєї фантазії різним письменникам, як сюжети для їхніх книг.
У нього є історії на будь-який смак і колір. Його історії користуються попитом. Він «Павук», який плете свою павутину. Він знає, кому і який сюжет підсунути, куди направити розвиток жанру...
З розвитком сюжету, читач спостерігає за дорослішанням Петтера, за його зростом, як духовним, так і кар'єрним. За тим, як за допомогою продажу своїх ідей, він заробляє статки.
Разом з ним, ми, переживаємо почуття втрати, закоханості. Але в якийсь момент головний герой потрапляє у власну пастку. Біль, розчарування, плітки.
Сам «Великий Казкар», потрапивши в казку, не розуміє цієї історії. Сам «Павук», який плете павутину читацьких смаків у Європі, потрапив у павутину Долі, і його життя перетворюється на абсурдний сюжет.
Читається книга цікаво, сюжет поступово затягує. Автор вміло вплітає в оповідь і детективну лінію, і внутрішні сперечання людини, відносини між людьми.
Привабливо виглядають коротенькі історії, вбудовані в текст. Фантазія головного героя настільки потужна, що тільки й встигаєш вражатися вмінню автора все це передати читачеві.
Однією з сюжетних ліній пронизана вся книга. Це історія про дочку циркача. Історія, яка постійно змінюється, щоразу з новою кінцівкою. У цій книзі, фішкою автора і стали ці коротенькі оповідання, які урізноманітнили й доповнили книгу.
Це суперечлива історія про людину, страх якої - проживати своє життя. Він ховається за своєю фантазією, за історіями, він ніби спостерігає з боку за долями інших.



«Дочка директора цирку» - надзвичайно цікава книга, про невтомну фантазію людини, яка зробила його багатієм, а потім і жертвою, яка потрапила в пастку власного дару Мені книга сподобалася. Читав з великим задоволенням. За 10 бальною шкалою, оцінюю книгу на 7 балів.
Я вже знайомив читачів з цим автором. Його попередня книга теж справила на мене враження. Юстейн Ґордер «Помаранчева дівчина»

Сподіваюся, що ці книги порадують Вас. Читайте, насолоджуйтеся. Будьте щасливі! 

А ви знайомі з творчістю Юстейна Гордера? Яке враження залишилося у Вас, після прочитання книги? Залишайте коментарі.
**************************************************************************************************
Ставте вподобайку. Шукайте «Хроніки книгочія» у соцмережах. Рекомендуйте своїм знайомим та друзям.
**************************************************************************************************
Хроніки книгочія у соцмережах : Фейсбук , InstagramLiveJournalTelegramTwitterTumblrКрок вперед!

Немає коментарів:

Дописати коментар