пʼятницю, лютого 02, 2024

Потужна книга, від потужного автора



Макс Кідрук «Колонія. Нові темні віка»







Завершилась моя мандрівка з книгою Макса Кідрука «Колонія».
Розтягнулася вона на 25 днів. Понад 3 тижні я мандрував з Марса на Землю, та з Землі на Марс. Був у різних куточках красної планети, брав участь у розробці телепорта, намагався знайти свою відповідь щодо таємничого вірусу на Землі майбутнього. Я знайомився з захопливим світом, який створив автор у дуже потужній книзі. Книзі що захоплює.

Цю фантазію автора можна порівнювати з іншими книга відомих світових фантастів, проводити паралелі. Але ще наша рідна українська фантастика, яка, на мій погляд, має право встати в один ряд з найкращими творами інших письменників.

Неймовірна книга що за об’ємом, що за сюжетними лініями, що за персонажами.

Сюжет вдало поділено на 2 основних. Шлях Марсу та Шлях Землі. Та й кожен зі шляхів теж має нереальні сюжетні доріжки, які постійно тримають тебе в напрузі. І це не залежить від локації. Напруга всюди, інтрига всюди, цікаві персонажі, вони теж всюди.

В цій книзі не має чіткого поділення на Добро й Зло, на біле та чорне, на позитивних персонажів та негативних. Тут світ й пітьма є повсюди, на кожній сторінці, в кожному русі, в кожній людині.

Як і завжди вразила деталізація, мабуть, це улюблена фішка автора. Сюжетні лінії ведуться від різних персонажів книги. Хтось з них цікавіше розповідає свою історію, хтось не дуже. Але загалом баланс є.

Як на мене, це гарна, добротна робота автора. Цю книгу не проковтнеш за пару годин, ця книга для насолоди, для читання вдумливо, порціонно. Але не раджу затягувати надовго. Об'єм книги великий і буде важко тримати все в голові. Читання такої книги приносить задоволення, пробуджує фантазію.

Сюжет книги схожий на лавину. Спочатку один камінчик, потім другий, третій і вже важко зупинити хід дії, напруга просто тисне, події загострюються. Письменник додав багато різних жанрів, але основа це науково-фантастична.
Цікаві персонажі. Живі, різноманітні. З пітьмою та світлом у душі. Справжні. Звичайні люди зі своїми характерами, зі своїми прагненнями, цілями, картиною світу.

Дуже гарні ілюстрації. Не знаю як в паперовій книзі, але в електронній мені сподобались.

Можна ще багато розповідати про цю книгу. Є в ній багато різного що може сподобатись чи навпаки. Можна шукати відповіді чи ставити запитання. Але книга заслуговує на прочитання.
А як подумаю про другу частину…
А вам сподобалась «Колонія». Яке враження залишилося у вас. Пишіть у коментарях.
Ілюстрації взяті з інтернету, та трохи перероблені.
Ставте вподобайку. Шукайте «Хроніки Книголюба» у соцмережах. Рекомендуйте своїм знайомим та друзям.
Хроніки Книголюба у соцмережах : Фейсбук, LiveJournal, Telegram, Twitter, Tumblr, Крок вперед! Instagram
*****************************************************************
Якщо знайдено помилку в тексті – пишіть

Немає коментарів:

Дописати коментар