пʼятницю, червня 16, 2023

Книга про містичну музику смерті






Ще одна цікава книга у моєї скарбниці особливих книг.
Юрій Винничук «Танго смерті»




Що можна сказати про цю книгу. Книга незвичайна. Містично-історична. Трохи детективна, у міру еротична, але цікава. С класним сюжетом, з різноманітними героями, хитромудрими сюжетними лініями. З описами Львова.


В останній час щастить мені на книги про Львів.


Сюжет. В основі дві сюжетні лінії, які тісно переплетені між собою.


Одна лінія
про головного героя Яроша, мовознавця, дослідника. В наш час він захоплений стародавньою країною Арканум. Вивчає все, що тільки можливо знайти про цю країну, та все що з нею пов’язано. Його дослідження виводять його на арканумську мелодію, яка дозволяла людям загадувати свої попередні життя.


Друга лінія веде з минулого, з довоєнного Львова, та розказує про 4 друзів. Одного разу один із друзів, у бібліотеці знайшов кілька аркушів з нотами. Та виявилося, що це мелодія смерті(танго смерті).Мелодія створена для того, щоб душа стала безсмертною, могла прокинутися та згадати свої попередні життя.


Ця містична мелодія з'єднала дві лінії сюжету.З'єднала два виміри.

Цю музику грали музиканти у концтаборі. Ця музика розповідає про пригоди 4 друзів, про їх життя.


Загадкові арканумські манускрипти, смерті невинних, піднесення закатованих душ, символи та таємні знаки, та ще Книга Смерті.


В книзі гумор стає на одну сходинку з містикою, а любовні пригоди з історичними подіями. Все це настільки вдало поєднано, що пливеш по тексту мов на хвилях.


Сподобалось, як автор описав часи радянської окупації Львова. Про життя 
-буття «асвабадітєлєй». Та в цих описах прослідковується аналогія з теперішнім часом. За 80 років нічого на росії не змінилось.Таке відчуття, що це не люди, а якісь потвори.


Ще мені прийшлось до серця, як автор показує самобутність української культури, життя людей того часу.


Все персонажі книги вийшли живими й справжніми. На сторінках книги вони яскраві, зі своїми характерами, колоритні. Вони проживають свої життя, закохаються, люблять, страждають.
Навіть другорядні персонажі вийшли яскравими та об'ємними.


А події -пригоди у бібліотеці, це окрема пісня.

Яскрава атмосфера міста, в якому відбуваються події. Дуже цікаво читати про Львів, про людей, про їх життя. Про Львів можна писати й писати. Місто загадка, місто легенда, місто наповнене містикою.


«Танго смерті», це книга загадка, книга пристрасть, містика життя. Я був у повному захваті від книги. У захваті від мови та її діалектичної говірки.

Багато емоцій, які важко висловити словами. Багато думок та порівняти з іншими книгами, різними сюжетами, історичними загадками.






У автора все вийшло атмосферно, цікаво. Потужний рівень напруги, фантазія письменника, що захоплює. Чудова книга. Її не читаєш, а скоріше живеш в неї. Подорожуєш разом з героями, бачиш історичні події на власні очі.

Моя оцінка 10 із 10


А як вам ця книга? Які емоції виникли у вас?Пишіть у коментарях.

Ставте вподобайку. Шукайте   «Хроніки Книголюба» у соцмережах. Рекомендуйте своїм знайомим та друзям.

Якщо знайдено помилку в тексті - пишіть

 

#хороші_книги #література #список_книжок

#блог_про_книги  #відгуки  #читаю_книги_щодня  #враження_UA

#література_українською_читання_книги_фільми_серіали

#книжкове_суспільство  #блог_українською

#українські_письменники  #хроніки_книголюба  #відгукнакнигу

#читаюукраїнськихавторів   #книги2023  #читаюпідчасвійни  #ПроКниги_Що_почитати

Немає коментарів:

Дописати коментар