четвер, червня 01, 2023

Роман з містом


Я помітив, що коли в книзі події відбуваються у Львові, то у всіх авторів завжди є один «таємний» персонаж. Й це й персонаж – саме місто Львів.
Так вийшло і в книзі Світлани Горбань і Наталі Лапіної «Роман з містом»


"Роман з містом" – книга, що одержала II премію Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова 2015».
Дехто каже, що це український варіант «Віднесених вітром». Але, як на мене, ця книга найцікавіша, глибока й неймовірно легка, не дивлячись на трагізм сюжету.
В книзі є шалене кохання, жахи війни, життя людей в окупації.
Сюжет – життя та долі людей наприкінці 30-х років 20 століття.
Дуже сподобалось, як авторки збудували сюжет й описали своїх героїв. Як наділили їх характерами. Як з любов'ю розповідають про місто Лева.
Якщо вірити інтернету, головна героїня книги “Роман з містом” – це реальна історична постать. Тому ця книга має не тільки художню цінність, але ще й історичну.
Доля головної героїні, історія її кохання, випробування, втрати. Авторки з любов'ю описують свою героїню. Горда і незалежна, тендітна красуня. Сильна особистість, сильна жінка, яка хотіла щастя. Але у долі був свій план.
Інші герої теж будують атмосферу книги. Але всіх їх пов'язують не тільки взаємовідносини, а ще й любов до Львова. Дехто закохався у місто з народження, дехто, при першій зустрічі з містом. Але це кохання поселилося у душі назавжди.
Одним з персонажів цього роману є Львів. Магічне та містичне місто, яке зачарувало не одну людину.
В описах міста Лева завжди є щось містичне. Це місто яке приховує не одну таємницю людей та історії. Попри владу, час, обставини, це місто зберегло свою самобутність, та неповторну красу.
Та й кожен автор вкладає в опис міста щось своє, щось особливе. Хтось захоплюється вуличками міста, хтось будинками, хтось історією міста. Але кожен згадує неповторних запах міста. Запах запашної кави.
Читається книга напрочуд легко. Можливо вона трохи простувата, але мова, якою написана ця книга, робить її неперевершеною. Та й не треба багато слів, щоб зробити класний сюжет, цікавих героїв. Треба писати душею, так, як зробили авторки.
Книга гарна. Вона залишає після себе тепло на душі та смуток у серці.
А яке враження залишилося у вас після прочитання цієї книги? Які книги про Львів можете порекомендувати? Які ще книги цих письменниць можна почитати? Пишіть у коментарях.

Ставте вподобайку. Підписуйтесь на «Хроніки Книголюба» у соцмережах. Рекомендуйте своїм знайомим та друзям.

****************************************************************

Хроніки Книголюба у соцмережах : Фейсбук ,  InstagramLiveJournal, Telegram, TwitterTumblr, Крок вперед!

Якщо знайдено помилку в тексті - пишіть
#хороші_книги #література #список_книжок
#блог_про_книги #відгуки #читаю_книги_щодня #враження_UA
#література_українською_читання_книги_фільми_серіали
#книжкове_суспільство #блог_українською
#українські_письменники #хроніки_книголюба #відгукнакнигу
#читаюукраїнськихавторів #книги2023 #читаюпідчасвійни
#ПроКниги_Що_почитати

Немає коментарів:

Дописати коментар