суботу, лютого 25, 2023

Ідея не нова, виконання майстерне

І. Павлюк "Білий попіл"



Ще одна книга Павлюка прочитана. Ще одне задоволення отримано.
І. Павлюк "Білий попіл", книга яка залишила дуже хороше враження. Не зважаючи на те, що сама ідея книги не нова, виконання ідеї безперечне.
Чим же мені ця книга сподобалась.
1. Сюжет книги. Як я вже казав, ідея книги не нова. Взяти за основу якогось знаменитого персонажа, чи якусь історію й зробити щось нове, розкрити другий напрямок, обіграти іншу пригоду, змішати декілька стилів, помістити героїв чи історію в інший час, треба ще вміти.
Не кожен письменник візьметься за таке.
Але Ілларіон Павлюк дуже смачно обіграв гоголівського Вія. І тим самим показав ще один бік свого таланту. Я прихильник таких сюжетів, тому було цікаво читати та зрівнювати інших авторів, які пишуть у цьому напрямку.
Сюжет вийшов неймовірний. Ретро-детектив зі смаком містики, з таємницями минулого, зі зламом мозку. Все це вміло закручено, атмосферно, майстерно вплетено в історію про Вія. Несподівані виверти сюжету теж додали смаку книзі.
Дуже цікаво зробленні вставки-невеличкі. Марення, чи сни, чи тощо. Автор настільки вміло це написав, що здається, що тим сам опиняєшся у цьому потойбіччі.
А ще були скелети у шафі... А яка кінцівка сюжету. Це ж просто бомба. Всі крапки над і розставлені, всі отримали своє.
Навіть після отримання всіх відповідей, остається думка чи відчуття, що і містика не заперечує та пояснює всі події, що відбувалися у книзі.
Тримати в напрузі читача, не давати йому розслабитися є фірмовим стилем автора.
2. Персонажі книги. Головний герої саркастичний авантюрист. Гострий розум, винахідливість, в якомусь сенсі дедукція. Зухвалий та нахабний.
Непоганий боєць, але в нього є одна велика проблема. Він не пам'ятає свого минулого, лише кілька останніх років. Його вміння допомагають розібратися в таємницях хутора "Білий попіл", розгадати загадки свого минулого, знайти себе справжнього. Він дуже імпонує читачеві.
Всі інші персонажі, крутяться навколо головного. Кожен з них додає перцю в цієї історії. Кожен виконую свою роль, розкриває не тільки якусь таємницю, але й характер головного героя.
Персонажі прописані цікаво, мають об'єм, свої характери, свою мову, та свою правду.
3. Різне. Історія кохання пронизує всю книгу тонкою, але міцною ниткою. З кожною прочитаною сторінкою виникає все більше питань й ти вже не сподіваєшся, що автор виведе все в нуль.
Деякі моменти були дуже сильно написані, і я уявляв то зустріч з Вієм, то з якоюсь іншою істотою, але все вийшло по другому. Атмосфера книги огорнута легендами, пітьмою, роздумами, містикою, нагадує казку.



Сподобалось, що в книзі не має маловажних подій. Всі події цілком створюють цікавий сюжет, де є місто дружбі, коханню, довірі тощо. Взаємовідносини між людьми теж майстерно виписані.
Книга дуже сподобалась. Є в неї щось таке, що приваблює читача. Скоріше за всього, це талант автора, його фантазія й вміння передати читачам свій задум.
***************************************************************************************************
А яке враження залишилось у вас від книги? Що сподобалось, а що ні? Пишіть в коментарях.
***************************************************************************************************
Ставте вподобайку. Підписуйтесь на «Хроніки книголюба» у соцмережах. Рекомендуйте своїм знайомим та друзям.
***************************************************************************************************

Хроніки книголюба у соцмережах : Фейсбук ,  InstagramLiveJournal, Telegram, TwitterTumblr, Крок вперед!

****************************************************************************************************
Якщо знайдено помилку в тексті - пишіть

#хороші_книги #література #список_книжок #блог_про_книги #відгуки #читаю_книги_щодня  #враження_UA #література_українською_читання_книги_фільми_серіали#книжкове_суспільство  #блог_українською#українські_письменники  #хроніки_книголюба #відгукнакнигу #читаюукраїнськихавторів    #читаюпідчасвійни  #ПроКниги_Що_почитати

Немає коментарів:

Дописати коментар