пʼятницю, серпня 16, 2024

Марек Краєвський «Голова Мінотавра»

Марек Краєвський «Голова Мінотавра»


Знайомство з цим письменником вийшло випадковим, тому й книги що я прочитав йдуть не за порядком читання. Але це заважає насолодитися чудовими й жахливими детективами автора.




У автора є дві лінії детективів. Одна про Ебергарда Мокка, друга про Едварда Попельського.


Ця книга виняток. Два славетних детективи об’єднуються, щоб розшукати серійного маніяка, який вбиває незайманих жінок. Але автор не тільки поєднує зусилля двох професійних слідчих, а ще й додає інтригу щодо виконавця злочинів.


На сьогодні я прочитав дві книги автора й можу сказати, що його історії володіють якоюсь незвичайною привабливістю. Похмурою, моторошною, кривавою.


Але як же це все подано. Книги настільки реалістично написані, що якщо в читача навіть не має уяви, то він все одне побачить картинку, як у кіно.


Сюжет книги про мінотавра майстерно продуманий. Сюжетні лінії різноманітні, але в кінці всі сходяться в одному місці, в єдиній точці. Автор веде читача важкими шляхами роботи слідчого, в яких я місце невдачам й перемогам.


Сподобалось, як автор намалював атмосферу довоєнного Львова. Відчувається затишок перед бурею, але в повітрі вже літає щось страшне. Багато цікавих історичних спостережень щодо населення міста, одягу, їжі, настроїв тощо.


Два славетних детективи йдуть по сліду кривавого вбивці. Іноді разом, іноді в різних напрямках. Вони припрацьовують всі можливі й неможливі зачіпки й не здогадуються, що по переду їх чекає зловісний «сюрприз».


Письменник вміло промальовує характери своїх головних героїв. Знаходить для них точки дотику, з яких виросте справжня дружба. Вони теж маніяки своєї роботи, маніяки свого покликання. Натури слідчих складні, але цікаві. Як й звичайні люди мають свої недоліки та пристрасті. Але як професіоналам своєї справи їм не має рівних.


Марек Краєвський цікаво плутає сліди Мінотавра, додає нотки незвичайності його особистості. Але за цим кривавим маніяком, йдуть маніяки поліціанти які не очікують, що й у Мінотавра є таємниця. Мало спіймати вбивцю, треба ще розгадати загадку.


Сподобались діалоги на жаргоні кримінальників тих часів. Це якась пісня. Львівська говірка, запах кави, атмосфера міста. Автор приділив увагу людям й місту.


Цей детектив Краєвського не з легкого читва. Книга моторошна. Книга емоційна.
Сподобалось, що автор для деяких персонажів зробив ніби історичну довідку, в який коротенько розкрив майбутнє. Комусь пощастило з життям, а комусь ні.




Мені неймовірно сподобався цей ретро-детектив. Моя оцінка 10 з 10

А ви читали цю книгу? Яке враження залишилося у вас? Пишіть у коментарях.

**********************************************

Ставте вподобайку. Шукайте   «Хроніки Книголюба» у соцмережах. Рекомендуйте своїм знайомим та друзям.

************************************************

Текст відгуку пройшов перевірку на плагіат. Унікальність тексту 100%

Якщо знайдено помилку в тексті – пишіть

**********************************************************

#враження_UA #читаю_книги_щодня #ПроКниги_Що_почитати #Хроніки_Книголюба  #Марек_Краєвський  #відгукнакнигу     #блог_про_книги   #книжкове_суспільство  #блог_українською #ретродетектив    

 

Немає коментарів:

Дописати коментар