суботу, червня 29, 2024

Альтернативна фантастична історія від Кшиштофа Піскорського

Кшиштоф Піскорський «Сорок і чотири»


Польський письменник Кшиштоф Піскорський написав чудову книгу, в якій поєднав альтернативну історію, стімпанк та фантастичну вигадку.
Сюжет заворожує з перших сторінок. Та що там сюжет, все починається з палітурки. Вона зразу западає в око й вже хочеться взяти книгу в руки. А потім ти влітаєш у світ альтернативно-історичних пригод, паралельних світів, та цікавих героїв.
Автор вміло поєднує справжніх історичних персонажів з вигаданими й ти вже не зовсім розумієш хто вигаданий, а хто і справді існував.
Мені, як любителю альтернативної історії, ця книга зайшла з перших сторінок. Я навіть не очікував, що мені так сподобається світ Піскорського. Цей світ створений рукою майстра з увагою до деталей.
Сюжет отримав все найцікавіше, що може привернути увагу читача.
Тут є і краплини магії, і паралельні світи, і жахливі створіння, і епічні битви. Шпигунські таємниці, неймовірні пригоди, політичні інтриги. Сама атмосфера книги похмура, але є місце коханню, є таємничі ордени, смертельна небезпека й чудові головні герої.
Всі сюжетні лінії логічні.
Персонажі першого плану вийшли неймовірно живими, цікавими, з потужними характерами.
Але Піскорський зробив ставку на головний жіночий персонаж й не прогадав. Еліза Змієвська - молода жінка, але вже багато чого побачила у світі, багато де побувала, брала участь в бойових діях, володіє магією. Чудова шпигунка, незалежна та й сильна жінка. Вона рішуча, винахідлива. Має чудову інтуїцію, та дивовижні навички. Дуже крута дівчина.
Ще один персонаж - це велика комаха з іншого світу, на ім'я Кса’ру, яка носить з собою живу голову Томаса Мітчела. Чудово прописане створіння. Цікавий задум автора (і зовнішній вигляд, і сама історія життя).
Не менш цікавий герой Конрад Залуський. Його історія теж неймовірна. Фантазія автора створила сюжетну лінію з цим персонажем та його фантастичною й фанатичною ідеєю.
Кожен герой книги має щось особливе в характері. Хтось відданий країні, хтось коханню, хтось ідеям. Читач зустріне Байрона, Міцкевича, Наполеона, Томаса Мітчела та інших.
Навіть другорядні персонажі вийшли чудовими й доповнюють світ, створений автором.
Сподобалось, як автор майстерно вплавив гумор в сюжет. Тонко, цікаво, збалансовано.
Не дивлячись на великий об’єм книг, читається роман легко, сторінки швидко тануть. «Сорок і чотири» — це чудове читання.


Мені книга дуже сподобалась, я б залюбки ще почитав про пригоди Елізи.
А вам сподобалась ця книга? Яке враження залишилося у вас? Пишіть у коментарях.
****************************************************************
Ставте вподобайку. Шукайте «Хроніки Книголюба» у соцмережах. Рекомендуйте своїм знайомим та друзям.
Хроніки Книголюба у соцмережах : Фейсбук, LiveJournal, Telegram, Twitter, Tumblr, Крок вперед! Instagram
******************************************************************
Текст пройшов перевірку на плагіат. Унікальність тексту 100%
Якщо знайдено помилку в тексті – пишіть
*****************************************************************

Немає коментарів:

Дописати коментар