суботу, листопада 05, 2022

Такі різні Джекі Річери



Нещодавно переглянув новий серіал від Амазону "Джек Річер"

Джек Річер - вигаданий персонаж із серії романів, повістей та оповідань британського автора Джима Гранта під псевдонімом Лі Чайлд.


Тому, що мені подобається цей літературний персонаж, я не міг пройти повз черговій екранізації.

Голлівуд уже знімав фільми про Джека Річера з Томом Крузом. "Джек Річер" та "Ніколи не повертайся".




Глядачі розкритикували ці фільми за те, що Том Круз не схожий на свого книжкового героя. Хоча самі фільми зняті на рівні та окупилися у прокаті.



І якщо ви ніколи не читали книги про Джека Річера і любите фільми з Томом Крузом, то вам фільми зайдуть. Якщо читали книги, то вам одразу впаде в око не відповідність актора та літературного персонажа. Коли на роль затвердили Круза, автор книг Лі Чайлд був у захваті. Це написано на обличчі.



Як на мене, Том Круз чудово впорався з роллю, а те, що він не вийшов габаритами, це вже не проблема.

А ось автори серіалу, який був знятий нещодавно, на роль головного героя запросили актора, який за габаритами підходить, але ось обличчя…



Алан Річсон добрий актор і зарекомендував себе вже у кількох серіалах. Але чи то грим невдалий, чи то від нього потрібно було зіграти не дуже розумного солдафона.



У книгах, Джек Річер хоч і "біг фут", але розумний, харизматичний. А в серіалі, як мені здалося, обличчя актора ніяк не сприяє інтелектуальній роботі. Звичайний громила. Але зіграв він звичайно добре. Виклався. Показав усе, на що він здатний.



У книгах Джек пластичний, чудовий рукопашник, а Річсон махав кулаками, з розбігу таранив негідників, та й сам не раз отримував по фізіономії.

Хрускіт кісток, мордобій, стрілянина все це є в серіалі, автори якого вирішили не відходити від книжкового сюжету. Та й чого город городити, адже самі книжки належать до категорії: взяв-прочитав-забув.

Було цікаво порівнювати гру двох акторів. Звичайно, гра Тома Круза мені сподобався більше, але й Річсон був непоганий. Часто нагадував Термінатора.



Загалом серіал вийшов непоганий, з гумором, з романічною лінією, але, як на мене, трохи примітивним. Хоча це лише моя думка.



Ви читали книги про Джека Річера? Що можете сказати про персонажа? Що можете сказати про фільми та серіал? Пишіть у коментарях.

********************************************************************************************

Ставте вподобайку. Підписуйтесь на «Хроніки книгочія» у соцмережах. Рекомендуйте своїм знайомим та друзям.

**********************************************************************

Хроніки книгочія у соцмережах : Фейсбук ,  Одноклассники, Instagram,  LiveJournal, Telegram, Twitter,  Tumblr, Крок вперед!

Немає коментарів:

Дописати коментар